Traditionell mat i Sydkorea

Sydkorea

Koreanska köket

Färger spelar en stor roll i mat - varje färg betyder något. Det koreanska köket är mångsidigt, jämfört med oss konsumerar de inte så mycket kött och grunden för varje måltid är en skål ris, soppa och massor av små skålar som kallas banchan.

Typiska banchan innehåller också traditionell kryddig kimchi (speciellt tillagad kål som är inlagd under lång tid med vitlök och andra lokala smaksättare). Rätter som definitivt är värda att prova är bibimbap - en god och lättsmält blandning av grönsaker, kött och ägg som serveras över ris, bulgogi - tunna skivor av grillat nötkött marinerat i en söt sojasås, jeon - kryddiga pannkakor som vanligtvis serveras med skaldjur och vårlök, eller jjigae - stuvat kött i en tjock sås som serveras fortfarande sjudande i en het lergryta. Bland de mest populära dryckerna finns olika typer av te, som inte nödvändigtvis är gjorda av teblad, till exempel yujacha - citronte och insamcha - ginsengte.

Vanliga priser på restauranger

Vanliga priser för en varm måltid varierar från 10.000 - 20.000 krw. Du kan ofta köpa drycker från varuautomater - 1.000 krw / 250 ml (på parkeringsplatser, vid monument, museer etc). Som överallt finns det internationella kedjor som McDonald's eller Burger King, men också lokala snabbmatsställen (till exempel Isaac Toast Myeongdong i Seoul - toast för 3.000 krw). Om du vill prova en mer exklusiv restaurang hittar du Jung Sik Dang i Seoul, där en fyrarättersmeny kostar 60.000 krw.

Denna artikel kan innehålla affiliatelänkar från vilka vår redaktion kan tjäna provision om du klickar på länken. Se vår annonseringspolicy sida.

Några frågor kvar?

Om du har några frågor eller kommentarer om artikeln...

0 kommentarer

Logga in på Cestee

... den globala resegemenskapen

Har du inte ditt resekonto än? Registrera dig